SOM LYN FRA KLAR HIMMEL

18 Jun

lyn fb banner

Årets sommerhit fra Norges afrobeats-konge, Eben Jr.?

“Lyn Fra Klar Himmel” er Eben Jr.s tredje singel siden februar, og han har fått mye oppmerksomhet for å være en såpass fersk artist. De to første singlene, “Trå Varlig” og “Drit i Kategori”, sistenevnte med Admiral P, har blitt motatt med applaus fra både kritikere og bransje, og Lørdag 20. juni står han foran et folkehav på VG-lista topp 20 på Rådhusplassen. Dagen etter reiser Eben til Vadsø, hans gamle hjemby for å åpne NRK`s sommeråpent på søndagskvelden. Mandag morgen hører du Eben og Nico D på Reiseradioen på P1.

Eben Jr. slipper nå ny sommersingel, og denne gangen har han med seg refrengmesteren Nico D. Sangen handler om kjærlighet som treffer hardt og uventet, eller som “Lyn Fra Klar Himmel”, som den heter. Over dansende trommer og saksofoner synger de om hvordan et møte med den rette kan snu opp ned på tilværelsen, fra frihetens glade dager til møte med kvinnen i ens liv.

Ebenezer Akoi Jr., som er hans virkelige navn, har har vokst opp i Sierra Leone og Liberia og kom til Norge etter å ha opplevd borgerkrig i begge land samt en periode som barnearbeider i Elfenbenskysten. Han er noe så unikt som en afrobeat-artist som synger på norsk, og sammen med produsenten SoulBase, har han utviklet en stil som er et friskt pust i norsk  musikk.

“Jeg er utrolig takknemligfor alt som har skjedd den siste tiden,” sier han.

Selv har han fått tilværelsen snudd opp i møte med en annen slags kjærlighet, hans nyfødte datter. “Hun traff meg som lyn fra klar himmel”, sier han.

 

Sangen hadde premiere hos Marie Kommisar på P3 11. juni, hvor hun introduserte han som Norges afrobeats-konge, og ikke minst tweetet “…ny sommerbanger fra Eben Jr. og Nico som jeg serr har nynnet på konstant i et par dager.”

HØR LÅTA HER:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: